

Plommon kan förutom färsk konsumtion användas i exempelvis, sylt, marmelad, gelé, saft, och efterrättspaj. Plommon kan även torkas för längre förvaring. Torkade plommon är utmärkt som snacks.
Om innehållet i plommonkärnan tuggas kan giftet vätecyanid frisättas. Detta kan bl a leda till illamående och yrsel. Läs mer här.
Främst odlad men även förvildad vid gammal bebyggelse.
Likt vinbär, rönnbär, äpple, krikon, fläder, ros och körsbär kan plommon även skördas där den växer på allmän mark, exempelvis i parker.
En underart till plommon är krikon, som kan användas på liknande sätt.
Aronia
Berberis
Bergbräsma
Björk
Björnbär
Blek taggsvamp
Blodriska
Blomkålssvamp
Blåbär
Bok
Brunsopp
Cikoria
En
Fläder
Fårticka
Groblad
Hassel
Havssälting
Havtorn
Humleblomster
Hundkäx
Kamomill
Kantarell
Karljohan
Kirskål
Knölklocka
Krikon
Kråkbär
Kummin
Kvanne
Kvickrot
Lind
Lingon
Ljung
Lomme
Lärksopp
Mandelkremla
Mandelriska
Marviol
Maskros
Mynta
Odon
Ormrot
Ostronmussling
OxelPlommon
Renfana
Ros
Röllika
Rönn
Sandsopp
Sillkremla
Skogsek
Slån
Smörsopp
Snärjmåra
Spansk körvel
Stenbär
Stensöta
Stolt fjällskivling
Strätta
Strävsopp
Tall
Tranbär
Trattkantarell
Trumpetsvamp
Tusensköna
Viol
Vårtig röksvamp
Våtarv
Äkta johannesört
Äpple