Ostronmussling

Pleurotus ostreatus

Svårighetsgrad

Användbara delar

Svamp

Använd till

Varmrätt

Användning

En god men något seg svamp som ofta säljs i matbutiker. Finhackad utgör den en bra konsistensförstärkare i svampveggofärs. Ostronskivling är något smaklös och bör därför blandas med kryddigare svamp.

Konservering: Skär tunna skivor och torka på tidningspapper eller torkollor. Kan malas till svampmjöl.

Förväxling

Ingen direkt förväxlingsrisk med giftsvamp, men eventuellt med den oätliga ringmusslingen.

Ostronskivling kan även förväxlas med den bleka ostronmusslingen, som har lika stort matvärde och samma anrättningsmöjligheter.

Växtplats

På skadade stubbar, stammar och rötter till lövträd.

Förekomst

Se större karta med observationer av ostronmussling.

Övrigt

Ostronmussling kallas även för ostronskivling.

Skapad


Uppdaterad



Namn på andra språk

Kommentarer till ostronmussling