Taggsvamp kan både anrättas enskilt och tillsammans med annan svamp som är fattigare i smaken. Taggsvamp ger en pepparkryddig smak i grytor, är utmärkt i pastasås och stekt med vitlök och olivolja.
Konservering: Förkoka och frys in.
Utmärkt nybörjarsvamp då den inte kan förväxlas med någon giftig art. Förväxling kan dock ske med rödgul taggsvamp, men även denna är en matsvamp om än inte lika välsmakande som den bleka varianten. Vidare kan svampen förväxlas med den ätliga brödtickan, som dock saknar taggar.
Förekommer i både barr- och blandskogar, men syns framförallt i mossiga och fuktiga partier.
Taggarna bör rensas bort innan anrättning, men på yngre exemplar kan de sitta kvar.
ub carlsson
9 september, 2023
vit svamp med skivor
Liv
21 september, 2023
Blek taggsvamp har inte skivor utan taggar på undersidan av hatten
Marie
2 september, 2023
Hittat en del blek taggsvamp i skogspartiet vid vår tomt norr om Falun. Missade att ta bort taggarna före tillagning, så funderar på om det var orsaken till magont efter förtäringen. God var den i alla fall; kryddig till smaken.
Reidar Lindberg
21 september, 2021
rensade blek taggsvamp, blev brun om fingrarna, ngn som vet varför?
Knut Lande
9 augusti, 2021
Hittade 1 kg taggsvamp i norra Värmland. Vilken lycka 🙂
Bo Nilsson
23 december, 2020
Hittade blek taggsvamp dan före julafton.
Åsa
28 september, 2017
Det finns massor av blek taggsvamp i Norrbotten