Taggsvamp kan både anrättas enskilt och tillsammans med annan svamp som är fattigare i smaken. Taggsvamp ger en pepparkryddig smak i grytor, är utmärkt i pastasås och stekt med vitlök och olivolja.
Konservering: Förkoka och frys in.
Utmärkt nybörjarsvamp då den inte kan förväxlas med någon giftig art. Förväxling kan dock ske med rödgul taggsvamp, men även denna är en matsvamp om än inte lika välsmakande som den bleka varianten. Vidare kan svampen förväxlas med den ätliga brödtickan, som dock saknar taggar.
Förekommer i både barr- och blandskogar, men syns framförallt i mossiga och fuktiga partier.
Taggarna bör rensas bort innan anrättning, men på yngre exemplar kan de sitta kvar.
Reidar Lindberg
12:10 21 september, 2021
rensade blek taggsvamp, blev brun om fingrarna, ngn som vet varför?
Knut Lande
17:43 9 augusti, 2021
Hittade 1 kg taggsvamp i norra Värmland. Vilken lycka 🙂
Bo Nilsson
12:32 23 december, 2020
Hittade blek taggsvamp dan före julafton.
Åsa
22:36 28 september, 2017
Det finns massor av blek taggsvamp i Norrbotten