



Körsbär kan ätas färska och användas till saft, gelé, sylt och dessertpaj.
Som torkade kan de ersätta russin eller annan torkad frukt.
I Sverige finns både surkörsbär (klarbär) och sötkörsbär, där den senare är större. Båda sorterna är användbara även om sötkörsbär är godare färska.
Ofta odlad men förekommer även vild i lundar och hagar.
Likt vinbär, rönnbär, äpple, fläder, ros, krikon och plommon kan körsbär även skördas där den växer på allmän mark, exempelvis i parker.
Aronia
Berberis
Bergbräsma
Björk
Björnbär
Blek taggsvamp
Blodriska
Blomkålssvamp
Blåbär
Bok
Brunsopp
Cikoria
En
Fläder
Fårticka
Groblad
Hassel
Havssälting
Havtorn
Humleblomster
Hundkäx
Kamomill
Kantarell
Karljohan
Kirskål
Knölklocka
Krikon
Kråkbär
Kummin
Kvanne
Kvickrot
Lind
Lingon
Ljung
Lomme
Lärksopp
Mandelkremla
Mandelriska
Marviol
Maskros
Mynta
Odon
Ormrot
Ostronmussling
Oxel
Plommon
Renfana
Ros
Röllika
Rönn
Sandsopp
Sillkremla
Skogsek
Slån
Smörsopp
Snärjmåra
Spansk körvel
Stenbär
Stensöta
Stolt fjällskivling
Strätta
Strävsopp
Tall
Tranbär
Trattkantarell
Trumpetsvamp
Tusensköna
Viol
Vårtig röksvamp
Våtarv
Äkta johannesört
Äpple