Skogsalm

Ulmus glabra
Almväxter

Svårighetsgrad

Användbara delar

BladFrö

Använd till

Sallad

Användning

Gröna blad och frön används som i sallad. Almfrö har en svag nötsmak.

Växtplats

Ädellövskog, parker.

Förekomst

Se större karta med observationer av skogsalm.

Övrigt

Plocka inte för mycket almfrö eftersom alm är en relativt ovanligt träd med svårighet att sprida sig.

Läs mer om alm på den virtuella floran.

Skapad


Uppdaterad


Kommentarer till skogsalm


  • Frida Samuelsson

    Almfröna är verkligen jättegoda på mackan eller i en sallad!

  • Karin Jöngren

    och almfrön sitter ju i mängder på ett och samma träd så jag har svårt att tro att man kan plocka för mycket av dem så man hämmar tillväxten av fler träd… och ja frukterna smakar verkligen gott!

  • Pehr

    Innerbarken är också ätbar och innerbark från unga grenar (förmodligen som avkok) sägs kunna anvädas utvändigt som sårtvätt, eksem och som munskölj vid munsår inne i munnen.

  • Castor

    Almfrö värmd en kort stund i stekpanna med smör och en gnutta salt är jättegott – ett utmärkt alternativ till spenat eller mangold.

  • siriselleri

    Och jättegott som sötma i smoothie!