och almfrön sitter ju i mängder på ett och samma träd så jag har svårt att tro att man kan plocka för mycket av dem så man hämmar tillväxten av fler träd… och ja frukterna smakar verkligen gott!
Innerbarken är också ätbar och innerbark från unga grenar (förmodligen som avkok) sägs kunna anvädas utvändigt som sårtvätt, eksem och som munskölj vid munsår inne i munnen.
Frida Samuelsson
21:13 26 juli, 2010
Almfröna är verkligen jättegoda på mackan eller i en sallad!
Karin Jöngren
23:41 13 juni, 2013
och almfrön sitter ju i mängder på ett och samma träd så jag har svårt att tro att man kan plocka för mycket av dem så man hämmar tillväxten av fler träd… och ja frukterna smakar verkligen gott!
Pehr
20:58 14 december, 2013
Innerbarken är också ätbar och innerbark från unga grenar (förmodligen som avkok) sägs kunna anvädas utvändigt som sårtvätt, eksem och som munskölj vid munsår inne i munnen.
Castor
20:45 14 maj, 2015
Almfrö värmd en kort stund i stekpanna med smör och en gnutta salt är jättegott – ett utmärkt alternativ till spenat eller mangold.
siriselleri
17:16 10 maj, 2016
Och jättegott som sötma i smoothie!