
Förutom färsk konsumtion kan björnbär och efterrätter även användas till saft, smoothie och sylt. Den starka smaken gör att de är utmärkta i marmelad och sylt, där de också kan drygas ut med exempelvis slånbär.
Björnbär innehåller stora mängder antioxidanter. Bären är även rika på fibrer, C-vitamin och kalcium.
Omogna björnbär kan förväxlas med hallon och blåhallon, vilka båda är användbara bär. Blåhallon är dock ganska sura och bör därför användas tillsammans med andra bär.
Torra och varma platser; skogsbryn, betesmarker, snår, vägrenar.
Aronia
Berberis
Bergbräsma
BjörkBjörnbär
Blek taggsvamp
Blodriska
Blomkålssvamp
Blåbär
Bok
Brunsopp
Cikoria
En
Fläder
Fårticka
Groblad
Hassel
Havssälting
Havtorn
Humleblomster
Hundkäx
Kamomill
Kantarell
Karljohan
Kirskål
Knölklocka
Krikon
Kråkbär
Kummin
Kvanne
Kvickrot
Lind
Lingon
Ljung
Lomme
Lärksopp
Mandelkremla
Mandelriska
Marviol
Maskros
Mynta
Odon
Ormrot
Ostronmussling
Oxel
Plommon
Renfana
Ros
Röllika
Rönn
Sandsopp
Sillkremla
Skogsek
Slån
Smörsopp
Snärjmåra
Spansk körvel
Stenbär
Stensöta
Stolt fjällskivling
Strätta
Strävsopp
Tall
Tranbär
Trattkantarell
Trumpetsvamp
Tusensköna
Viol
Vårtig röksvamp
Våtarv
Äkta johannesört
Äpple
Hanna
17 augusti, 2020
Rekommenderar starkt att göra glass på björnbär. Gudomligt gott!